p1020492.jpg

De dichtbundel Kamelen met brede voeten is een groot succes. Dichters van de bundel zijn Karlien ter Haar, Frits Visser, Rud Brenninkmeijer en Trudy Dijkshoorn. Terugkerend thema in de gedichten is het onderweg zijn.

Ook de verhalenbundel Het waait hier altijd. 90 jaar station Ulrum heeft een relatie met onderweg zijn. Dit boek is in 2012 verschenen.                                                                                                               

23 maart 2010 – Naar de drukker

In mei 2010 gaat opnieuw een bouwhistorische uitgave naar de drukker. Het is het boekwerk De toren uit het midden. De bouwhistorie van de Fraeylemaborg en het Slochterbos van de auteurs Jan Battjes en Hans Ladrak.

Over de (adellijke) bewoners van de Fraeylemaborg is veel bekend. Maar over de bouwkundige veranderingen van de borg veel minder. Bij het aantreden van een nieuwe generatie op de borg, werd de borg verbouwd. Hans Ladrak en Jan Battjes hebben ontdekt hoe ingrijpend deze verbouwingen zijn geweest. Ook hebben ze onderzocht wanneer deze exact plaatsvonden. Daarbij deden ze opvallende ontdekkingen, vooral in de bouwperiode vóór de zeventiende eeuw. In het Fraeylemaborgboek leggen de auteurs bloot wat in het verleden voor andere ogen verstopt is gebleven. Het boek ligt eind juni in de boekhandel.